à la carte

voorgerechten

garnalenkroketten met Oostendse garnalen, volgens Brussels recept (10/10 in Hln van chef Luc Bellings).

24

visreepjes gefrituurd met slaatje van wortel, rode biet en rammenas, tartaarsaus.

21

mergpijp gegrild met rozemarijn en toast van boerestutte.

19

rundscarpaccio van Ierse Angus met zonnebloempitten, véél krokantjes en parmesan.

23

paté de luxe van kippenlevertjes en Mangalica-varken met notenbroodje.

24

vegetarisch voorgerecht volgens humeur van de chef
(2 kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart)

22

North Sea chef vitello maquereau: met makreelsaus ipv tonijn, stukjes gerookte makreel en gefrituurde stro-aardappeltjes.

25

ceviche van zeebaars met kruidenkaas, broodkrokant, tijgermelk met passievrucht. (voorgerecht uit onze menu)

22

gegrilde short rib op lage temperatuur gegaard, samoerai saus, spitskoolsalade en gefrituurde noedels. (voorgerecht uit onze menu

22

extra voorgerecht volgens marktaanbod: mostolesham met gegrilde witte asperges uit Klerken en mosterdsabayon. 

24

hoofdgerechten

kabeljauw met gebakken witloof, dashi beurre blanc en geplette patatjes met lente-ui.

37

3 sliptongetjes goudgeel gebakken in beste boter met frietjes en een slaatje (10/10 in Hln van chef Luc Bellings).

39

pakje van varkenskop in sojasaus gegaard, met een kroketje van varkenssnuit en seizoensgroenten.

30

onglet (West Vlaams rood rund, Dierendonck) met sucrinesalade, béarnaise en frietjes (don’t even ask, only bleu-saignant).

37

vegetarisch hoofdgerecht volgens humeur van de chef (kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart).

29

handgesneden steak tartaar van Limousin, sla en frietjes.

32

parelhoenfilet met witte asperges uit Klerken, geplette patatjes en champignonsaus. (hoofdgerecht uit onze menu)

38

gebakken lotte met bloemkool en erwtjes, luchtige pickelssaus en gnocchi. (hoofdgerecht uit onze menu)

 

34

extra hoofdgerecht volgens marktaanbod: cordon bleu van borstfilet van biokip: met Oud Brugge kaas en morteauworst gevuld,  met witte asperges, verse morieljes, een échte gefrituurde hanekam (delicatesse)  en geplette patatjes.

39

extra hoofdgerecht volgens marktaanbod: 

30

kinderportie verse fishsticks (onze gefrituurde visreepjes)

10,5

menu molenzicht

lunch

desserts

tiramisu Kruidenmolen style met gelei van amaretto.

10

Pavlova, een beetje anders: met aardbeien, yoghurt schuim, rozemarijn-ijs en rabarber milkshake

11

dame blanche met ons dagelijks in huis gedraaid ijs

13

crème brûlée met véél vanille uit Madagascar

12

sorbet van granny smith appel met limoen, gember en citroengras

10

dessert van de dag

10

moelleux “Black & White” met vanille ijs

13

ijsje voor de kleinsten (2 bolletjes, zelf te kiezen in onze keuken)

5

dranken

kindergerechten

voorgerechten

1 garnalenkroket

12

2 garnalenkroketten

24

kinderportie verse fishsticks (onze gefrituurde visreepjes)

10,5

de gewone voorgerecht portie fishsticks

21

kinderportie carpaccio met véél krokantjes

15

kinderportie paté met notenbroodje

15,5

kinderportie vegetarisch gerecht

15

kinderportie vitello maquereau

15

kinderportie ceviche van zeebaars met kruidenkaas, broodkrokant en tijgermelk met passievruchten

12,5

kinderportie gegrilde short rib met samourai saus en spitskoolsalade

12,5

kinderportie extra voorgerecht volgens marktaanbod

hoofdgerechten

1 garnalenkroket met frietjes en groentjes naar keuze (sla, tomaat, wortel of …)

15

2 garnalenkroketten met frietjes en groente naar keuze (3 of 4 … kan ook)

27,5

1 sliptongetje met frietjes en groentjes naar keuze

14,5

2 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze

27

3 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze

39

kindersteak met frietjes en groentjes naar keuze

16,5

kinderportie verse fishsticks met frietjes en wortelslaatje

14

verse fishsticks voorgerechtportie met frietjes en wortelslaatje

24

hoofdgerechtportie verse fishsticks met frietjes en wortelslaatje

29

kinderportie vegetarisch hoofdgerecht

19

kinderportie kabeljauw met gebakken witloof en geplette patatjes.

19,5

kinderportie parelhoenfilet met asperges, champignonsaus en geplette patatjes (of met frietjes kan natuurlijk ook) (gerecht uit menu)

26

kinderportie gebakken lotte, bloemkool en erwtjes, luchtige picklessaus en gnocchi (of zonder saus en met frietjes kan natuurlijk ook) (gerecht uit menu)

23

kinder extra hoofdgerecht volgens marktaanbod