à la carte

voorgerechten

garnalenkroketten met Oostendse garnalen, volgens Brussels recept (10/10 in Hln van chef Luc Bellings).

24

mergpijp gegrild met rozemarijn en toast van boerestutte.

19

visreepjes gefrituurd met slaatje van wortel, rode biet en rammenas, tartaarsaus.

21

rundscarpaccio van Ierse Angus met zonnebloempitten, véél krokantjes en parmesan.

23

paté de luxe van kippenlevertjes en Mangalica-varken met notenbroodje.

Heerlijk met een glas old harvest sherry van Ximénez-spinola 10€

24

vegetarisch voorgerecht volgens humeur van de chef
(2 kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart)

22

pizzataartje met ricottakaas, cremeux van Holstein en verschillende tomatenbereidingen. (om te delen met 2)

22 pp

burrata met bio tomaten van Filip Vermeulen, in geuren en kleuren, met Gandaham en rucola-mayo. (voorgerecht uit onze menu)

22

courgettebloem gevuld met terrine van vlaswijting en pistache, koekje van Kadett Caractèrekaas uit de Moeren . (voorgerecht uit onze menu)

22

extra voorgerecht volgens marktaanbod: asperges met huisgepelde garnalen en mosterd-sabayon. 

25,5

hoofdgerechten

kabeljauw met mosterdkorstje, tomatencompote, kruidensaus en geplette patatjes met lente-ui.

37

3 sliptongetjes goudgeel gebakken in beste boter met frietjes en een slaatje (10/10 in Hln van chef Luc Bellings).

39

pakje van varkenskop in sojasaus gegaard, met een kroketje van varkenssnuit en seizoensgroenten.

30

onglet (West Vlaams rood rund, Dierendonck) met sucrinesalade, béarnaise en frietjes (don’t even ask, only bleu-saignant).

38

vegetarisch hoofdgerecht volgens humeur van de chef (kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart).

29

handgesneden steak tartaar van Limousin, sla en frietjes.

32

pladijsfilet op Zuiderse wijze met bisque van strandkrabbetjes en olijven. (hoofdgerecht uit onze menu): 

34

Mechelse koekoek borstfilet met jonge worteltjes en gegrilde krielaardappeltjes. (hoofdgerecht uit onze menu)

34

extra hoofdgerecht volgens marktaanbod: kalfslende uit Corèse met witte asperges, verse morieljes, erwtjes en geplette patatjes.

39

kinderportie verse fishsticks (onze gefrituurde visreepjes)

10,5

menu molenzicht

lunch

desserts

ijzerkruid panna cotta met rood fruit, meringue en citroencrème.

10

nougat glacé met abrikozen en kroket van crème pâtissière met rozemarijn.

11

dame blanche met ons dagelijks in huis gedraaid ijs

13

crème brûlée met véél vanille uit Madagascar

12

sorbet van granny smith appel met limoen, gember en citroengras

10

dessert van de dag

10

moelleux “Black & White” met vanille ijs

13

ijsje voor de kleinsten (2 bolletjes, zelf te kiezen in onze keuken)

5

dranken

kindergerechten

voorgerechten

1 garnalenkroket

12

2 garnalenkroketten

24

kinderportie verse fishsticks (onze gefrituurde visreepjes)

10,5

de gewone voorgerecht portie fishsticks

21

kinderportie carpaccio met véél krokantjes

15

kinderportie paté met notenbroodje

15,5

kinderportie vegetarisch gerecht

15

kinderportie burrata en biotomaten.

14

kinderportie courgettebloem met terrine van vlaswijting en pistache

14

kinderportie extra voorgerecht volgens marktaanbod

hoofdgerechten

1 garnalenkroket met frietjes en groentjes naar keuze (sla, tomaat, wortel of …)

15

2 garnalenkroketten met frietjes en groente naar keuze (3 of 4 … kan ook)

27,5

1 sliptongetje met frietjes en groentjes naar keuze

14,5

2 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze

27

3 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze

39

kindersteak met frietjes en groentjes naar keuze

16,5

kinderportie verse fishsticks met frietjes en wortelslaatje

14

verse fishsticks voorgerechtportie met frietjes en wortelslaatje

24

hoofdgerechtportie verse fishsticks met frietjes en wortelslaatje

29

kinderportie vegetarisch hoofdgerecht

19

kinderportie kabeljauw met tomatencompote en geplette patatjes.

20

kinderportie Mechelse koekoek borstfilet met jonge worteltjes en gegrilde krielaardappeltjes (of met frietjes kan natuurlijk ook) (gerecht uit menu)

19

kinderportie pladijsfilet op Zuiderse wijze met bisque van strandkrabbetjes en olijven.  (gerecht uit menu)

19

kinder extra hoofdgerecht volgens marktaanbod