De Kruidenmolen

Met bistro De Kruidenmolen maakten chef Stijn Bauwens en gastvrouw Veerle Quintens in 1999 hun droom waar: een restaurant creëren waar ze zelf graag zouden gaan tafelen. Daarvoor dokterden ze een bistroformule uit die even zeldzaam is als aantrekkelijk: een gemoedelijke sfeer, sympathieke prijzen en topkwaliteit op het bord.

Pepermolen png
Bistro Zedelgem Interieur
Restaurant Zedelgem
Restaurant Zedelgem Keuken
Bistro Zedelgem Kruidenmolen
Bistro Zedelgem Kruidenmolen
Bistro Zedelgem Kruidenmolen
Bistro Zedelgem Garnaalkroket
Restaurant Zedelgem

STIJN BAUWENS

De Chef groeide op in het restaurant en tearoom ’t Smisje van zijn ouders in Nieuwmunster. Hij studeerde A2 mechanica af en besloot op 18-jarige leeftijd kok te worden. Hij deed verdere ervaring op in topzaken als Le Sanglier des Ardennes (Durbuy), L’Ecailler du Palais Royal **(Brussel) en De Karmeliet *** in Brugge.

VEERLE QUINTENS

In die jaren werd Stijn niet alleen verliefd op Veerle, maar ook op het molenaarshuis in Klemskerke. In dat polderdorpje nabij De Haan bouwde het duo een van de beste bistro’s van België uit. Het oude pand kreeg een bijzonder interieur en ook de keuken werd volledig vernieuwd. Ondertussen werd ook de oude houten staakmolen naast de bistro maalvaardig gerestaureerd.

Restaurant Zedelgem Ontbijt
Bistro Zedelgem Kruidenmolen
Bistro Zedelgem Kruidenmolen
Bistro Zedelgem Kruidenmolen
Restaurant Zedelgem Keuken
Restaurant Zedelgem Interieur

verleden en vandaag

Niet alleen het decor van oud en nieuw, maar ook de kaart van De Kruidenmolen slaat met brio een brug tussen het verleden en vandaag. Je vindt er zowel seizoensgebonden suggesties als klassiekers. Stuk voor stuk eerlijke gerechten waarbij het product primeert.

“Zijn gebakken mergpijp met toast haalde dan weer de lijst van 70 dingen die je moet eten voor je sterft.”

Ook streekgerechten en ondergewaardeerde producten maken chef Stijn enthousiast. Zo promoot hij als ambassadeur van North Sea Chefs het koken met duurzame vis, onbekende vissoorten en bijvangst uit de Noordzee.

onze wijnen

Veerle stelde met zorg een wijnkaart samen waarbij opnieuw de verhouding tussen prijs en kwaliteit gerespecteerd wordt. Die formule van heerlijke maaltijden tegen zachte prijzen leidde niet alleen tot een Bib Gourmand in de Michelingids, maar ook tot grote tevredenheid van de gasten. Zowel wielertoeristen en gezinnen met kinderen als zakenmensen of sterrenchefs: iedereen is hier welkom.

kom het vooral zelf eens