garnalenkroketten met Oostendse garnalen, volgens Brussels recept (10/10 in Hln van chef Luc Bellings).
mergpijp gegrild met rozemarijn en toast van boerestutte.
visreepjes gefrituurd met slaatje van wortel, rode biet en rammenas, tartaarsaus.
rundscarpaccio van Ierse Angus met zonnebloempitten, véél krokantjes en parmesan.
paté de luxe van kippenlevertjes en Mangalica-varken met notenbroodje.
vegetarisch voorgerecht volgens humeur van de chef
(2 kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart)
pizzataartje met ricottakaas, cremeux van Holstein en verschillende tomatenbereidingen. (om te delen met 2)
burrata met bio tomaten van Filip Vermeulen, in geuren en kleuren met Gandaham en rucola-mayo. (voorgerecht uit onze menu)
courgettebloem gevuld met terrine van vlaswijting en pistache, koekje van Kadett Caractèrekaas uit de Moeren . (voorgerecht uit onze menu)
extra voorgerecht volgens marktaanbod: kalfstong met makreelsausje en aardappelsalade (Is onze vitello tonnato maar North Sea Chefs style)
Zee van smaak actie: extra voorgerecht: smeus met huisgepelde garnalen, vogelnestje van kataifi, gepocheerd kwarteleitje, hazelnoot-mousseline en gefrituurde garnalenkoppen.
kabeljauw met mosterdkorstje, tomatencompote, kruidensaus en geplette patatjes met lente-ui.
3 sliptongetjes goudgeel gebakken in beste boter met frietjes en een slaatje (10/10 in Hln van chef Luc Bellings).
pakje van varkenskop in sojasaus gegaard, met een kroketje van varkenssnuit en seizoensgroenten.
onglet (West Vlaams rood rund, Dierendonck) met sucrinesalade, béarnaise en frietjes (don’t even ask, only bleu-saignant).
vegetarisch hoofdgerecht volgens humeur van de chef (kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart).
handgesneden steak tartaar van Limousin, sla en frietjes.
pladijsfilet op Zuiderse wijze met bisque van strandkrabbetjes en olijven. (hoofdgerecht uit onze menu):
Mechelse koekoek borstfilet met jonge worteltjes en gegrilde krielaardappeltjes. (hoofdgerecht uit onze menu)
Extra hoofdgerecht volgens marktaanbod: grijspoot patrijs 1/1, groene kool, aardappeloliebolletjes met spek en zijn braadjus
extra hoofdgerecht volgens marktaanbod: konijnenbillen in bruin biersausje, met pruimen en verse kroketjes
MENU MOLENZICHT
€ 56= 3 GANGEN, OF € 69= 4 GANGEN (MET DE BEIDE VOORGERECHTJES, HOOFDGERECHT NAAR KEUZE EN DESSERT)
-burrata met bio tomaten van Filip Vermeulen, in geuren en kleuren, met Gandaham en rucola-mayo .
EN / OF
-courgettebloem gevuld met terrine van vlaswijting en pistache, koekje van Kadett Caractèrekaas uit de Moeren.
-pladijsfilet op Zuiderse wijze met bisque van strandkrabbetjes en olijven .
OF
– Mechelse koekoek borstfilet met jonge worteltjes en gegrilde krielaardappeltjes.
-nougat glacé met abrikozen en kroket van crème pâtissière met rozemarijn.
(deze gerechten kunnen ook à la carte aan €22, €22, €34 of €34 en €11)
op maandag en dinsdagmiddag vertellen wij u wat onze lunch is. Deze is afhankelijk van het marktaanbod. De lunch moet niet voor het ganse gezelschap, er kan gerust ook à la carte gekozen worden. (geen lunch op feestdagen)
ijzerkruid panna cotta met rood fruit, meringue en citroencrème.
nougat glacé met abrikozen en kroket van crème pâtissière met rozemarijn.
dame blanche met ons dagelijks in huis gedraaid ijs
crème brûlée met véél vanille uit Madagascar
sorbet van granny smith appel met limoen, gember en citroengras
dessert van de dag
moelleux “Black & White” met vanille ijs
ijsje voor de kleinsten (2 bolletjes, zelf te kiezen in onze keuken)
Drinken kan bij ons ook avontuurlijk zijn (en lekker) Prijs kwaliteit is natuurlijk hier ook onze visie : wij serveren steeds 10 wijnen per glas, 1/4 liter of 1/2 liter. Een glas wijn kan al vanaf 5,5 € en varieert dan verder volgens suggestieaanbod. In onze vaste wijnkaart, samengesteld met wijnen uit verschillende regio’s, smaken en prijzen (we beginnen reeds aan 34 € per fles) vindt u zeker ook uw ding.
U kiest voor alcoholvrij ? Wij hebben als aperitief een alcoholvrije spumante, mocktails, heerlijke bio vruchtensappen, kombucha, fritz spritz rabarberlimonade, oriental mama limonade, big tom tomatensap, kweepeersap en ook 3 alcoholvrije bieren. Zo kan u ook meefeesten met het gezelschap. Steeds ook spéciale Belgische biertjes met tip voor foodpairing.
1 garnalenkroket
2 garnalenkroketten
kinderportie verse fishsticks (onze gefrituurde visreepjes)
de gewone voorgerecht portie fishsticks
kinderportie carpaccio met véél krokantjes
kinderportie paté met notenbroodje
kinderportie vegetarisch gerecht
kinderportie burrata en biotomaten.
kinderportie courgettebloem met terrine van vlaswijting en pistache
kinderportie extra voorgerecht volgens marktaanbod
1 garnalenkroket met frietjes en groentjes naar keuze (sla, tomaat, wortel of …)
2 garnalenkroketten met frietjes en groente naar keuze (3 of 4 … kan ook)
1 sliptongetje met frietjes en groentjes naar keuze
2 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze
3 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze
kindersteak met frietjes en groentjes naar keuze
kinderportie verse fishsticks met frietjes en wortelslaatje
verse fishsticks voorgerechtportie met frietjes en wortelslaatje
hoofdgerechtportie verse fishsticks met frietjes en wortelslaatje
kinderportie vegetarisch hoofdgerecht
kinderportie kabeljauw met tomatencompote en geplette patatjes.
kinderportie Mechelse koekoek borstfilet met jonge worteltjes en gegrilde krielaardappeltjes (of met frietjes kan natuurlijk ook) (gerecht uit menu)
kinderportie pladijsfilet op Zuiderse wijze met bisque van strandkrabbetjes en olijven. (gerecht uit menu)
kinder extra hoofdgerecht volgens marktaanbod
+/- 6x per jaar
© De Kruidenmolen BV • BE 0673.967.480 • Oale rechten zien voorbehouden, dus bluft ervan
disclaimer, privacy, koekskes en heel die cirque