garnalenkroketten met Oostendse garnalen, volgens Brussels recept (10/10 in Hln van chef Luc Bellings)
visreepjes gefrituurd met slaatje van wortel, rode biet en rammenas, tartaarsaus
mergpijp gegrild met rozemarijn en toast van boerestutte
rundscarpaccio (Ierse Angus) met zonnebloempitten, véél krokantjes en Parmesan
paté de luxe van kippenlevertjes en Mangalicavarken met notenbroodje
vegetarisch voorgerecht volgens humeur van de chef
(2 kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart)
suggestie: avocado met quinoa, handgepelde garnalen van de Romy O.191 (marktaanvoer) met dille- ketchupsaus
suggestie: mortadella met bio tomaten van Philip Vermeulen, watermeloen en huisgemaakte Boursin (voorgerecht uit de menu)
suggestie: courgettebloem gevuld met terrine van vlaswijting en pistache, sausje van tuinkruiden (voorgerecht uit de menu)
extra voorgerecht volgens marktaanbod: smeusaardappeltjes met huis gepelde garnalen, een gefrituurd hoeve-ei en hazelnootboter
extra voorgerecht volgens marktaanbod: bouchotsmosseltjes van de Mont St Michel, gewoon natuur want zo zijn ze op zijn lekkerst
kabeljauw bedekt met panko, mosterd en tomatencompote, geplette patatjes met lente-ui, saus van groene kruiden
3 sliptongetjes goudgeel gebakken in beste boter met frietjes en een slaatje (10/10 in Hln van chef Luc Bellings)
varkenspoot, eerst ontbeend en dan weer in pakje, met een kroketje van varkenssnuit en seizoensgroenten
onglet (West Vlaams rood rund, Dierendonck) met sucrinesalade, béarnaise en frietjes (don’t even ask, only bleu-saignant)
vegetarisch hoofdgerecht volgens humeur van de chef (kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart)
handgesneden steak tartare (bavette van Limousin) met slaatje en frietjes
suggestie: catch of the day uit de Noordzee, provençaalse groenten, oortjespasta en strandkrabbetjesbisque
(gerecht uit de menu, is eens rog, witte heilbot, kabeljauw…)
suggestie: Mechelse koekoeksfilet, 5 groene groentjes, duxelle en “champignonaardappeltjes” (gerecht uit de menu)
extra hoofdgerecht, volgens marktaanbod
MENU MOLENZICHT
€ 49= 3 GANGEN, OF € 65= 4 GANGEN (MET DE BEIDE VOORGERECHTJES, HOOFDGERECHT NAAR KEUZE EN DESSERT)
– mortadella met bio tomaten van Philip Vermeulen, met watermeloen en huisgemaakte Boursin
EN / OF
– courgettebloem gevuld met terrine van vlaswijting en pistachenoten, met sausje van tuinkruiden
– catch of the day uit de Noordzee
OF
– Mechelse koekoeksfilet met 5 groene groentjes, duxelle en “champignon”aardappeltjes
– mini Boule de Berlin met rozemarijn crème pâtissière, nectarines en aardbeienijs
(deze gerechten kunnen ook à la carte aan €21, €21, €29 of €32 en €10)
op maandag en dinsdagmiddag vertellen wij u wat onze lunch is. Deze is afhankelijk van het marktaanbod. De lunch moet niet voor het ganse gezelschap, er kan gerust ook à la carte gekozen worden. (geen lunch op feestdagen)
boule de Berlin met rozemarijn-crème pâtissière, nectarines en aardbeien ijs
café glacé met meringue en crumble
dame blanche met ons dagelijks in huis gedraaid ijs
crème brûlée met véél vanille uit Madagascar
sorbet van granny smith appel met limoen, gember en citroengras
dessert van de dag
moelleux “Black & White” met vanille ijs
ijsje voor de kleinsten (2 bolletjes, zelf te kiezen in onze keuken)
Drinken kan bij ons ook avontuurlijk zijn (en lekker) Prijs kwaliteit is natuurlijk hier ook onze visie : wij serveren steeds 10 wijnen per glas, 1/4 liter of 1/2 liter. Een glas wijn kan al vanaf 5,5 € en varieert dan verder volgens suggestieaanbod. In onze vaste wijnkaart, samengesteld met wijnen uit verschillende regio’s, smaken en prijzen (we beginnen reeds aan 30 € per fles) vindt u zeker ook uw ding.
U kiest voor alcoholvrij ? Wij hebben als aperitief een alcoholvrije spumante, mocktails, heerlijke bio vruchtensappen, kombucha, fritz spritz rabarberlimonade, oriental mama limonade, big tom tomatensap, kweepeersap en ook 3 alcoholvrije bieren, oa de sportzot van Brugse Zot. Zo kan u ook meefeesten met het gezelschap. Steeds ook spéciale Belgische biertjes met tip voor foodpairing.
1 garnalenkroket
2 garnalenkroketten
kinderportie verse fishsticks (onze gefrituurde visreepjes)
de gewone voorgerecht portie fishsticks
kindercarpaccio met véél krokantjes
kinderpaté met notenbroodje
kinder vegetarisch gerecht
kinderportie avocado met garnalen
kinderportie mortadella met tomaat, watermeloen en huisgemaakte Boursin (voorgerecht uit de menu)
kinderportie courgettebloem gevuld met terrine van vlaswijting (voorgerecht uit de menu)
kinder extra voorgerecht volgens marktaanbod
1 garnalenkroket met frietjes en groentjes naar keuze (sla, tomaat, wortel of …)
2 garnalenkroketten met frietjes en groente naar keuze (3 of 4 … kan ook)
1 sliptongetje met frietjes en groentjes naar keuze
2 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze
3 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze
kindersteak met frietjes en groentjes naar keuze
kinderportie verse fishsticks met frietjes en wortelslaatje
verse fishsticks voorgerechtportie met frietjes en wortelslaatje
hoofdgerechtportie verse fishsticks met frietjes en wortelslaatje
kinder vegetarisch hoofdgerecht
kinderportie kabeljauw
kinder catch of the day (gerecht uit menu)
kinder koekoek (gerecht uit menu)
is kip dus kan ook als kinderkip natuur slaatje en frietjes €13
of kipfilet natuur met slaatje en frietjes €21
kinder extra hoofdgerecht volgens marktaanbod
+/- 6x per jaar
© De Kruidenmolen BV • BE 0673.967.480 • Oale rechten zien voorbehouden, dus bluft ervan
disclaimer, privacy, koekskes en heel die cirque