garnalenkroketten met Oostendse garnalen, volgens Brussels recept (10/10 in HLN).
mergpijp gegrild met rozemarijn en toast van boerestutte.
visreepjes gefrituurd met slaatje van wortel, rode biet en rammenas, tartaarsaus.
rundscarpaccio van Ierse Angus met zonnebloempitten, véél krokantjes en parmezaan.
paté de luxe van kippenlevertjes en Mangalica-varken met notenbroodje.
vegetarisch voorgerecht volgens humeur van de chef. (2 kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart)
gelakte hondshaai met zuurkool, nootmuskaatroom en mosterd brunoise.
huisgemaakte wildpaté met gebakken bloedworst, witlofslaatje, vijgencoulis en schuim van parmezaan. (voorgerecht uit onze menu)
rode poonfilet met 3 maal butternutpompoen en hazelnoten uit Piëmonte. (voorgerecht uit onze menu)
suggestie: carpaccio van gekookte rode biet met gerookte paling en loempia van Klemskerkse geitenkaas.
filet van lotte, vis van het jaar, met mini witlof, dashi beurre blanc en geplette patatjes met pijpajuin.
3 sliptongetjes goudgeel gebakken in beste boter met frietjes en een slaatje. (10/10 in HLN)
pakje van varkenskop in sojasaus gegaard, met een kroketje van varkenssnuit en seizoensgroenten.
onglet met salade, béarnaise en frietjes. (don’t even ask, only bleu-saignant)
vegetarisch hoofdgerecht volgens humeur van de chef. (kleine bereidingen op basis van de groenten uit de kaart)
konijnenbillen in bruin biersaus, met pruimen en kroketjes.
gegrilde roulade van fazant met veenbessen en pistache, aardappel-spek-oliebolletjes en appelcompote. (hoofdgerecht uit onze menu)
catch of the day uit de Noordzee mosterd-panko korstje, groene kool en bisque van strandkrabbetjes met mosseljus, Griekse pasta. (hoofdgerecht uit onze menu)
extra hoofdgerecht volgens marktaanbod: gegrild herten filet pûr met knolselderpuree, peertje in rode wijn en groene kool.
MENU MOLENZICHT
€ 56= 3 GANGEN, OF € 69= 4 GANGEN (MET DE BEIDE VOORGERECHTJES, HOOFDGERECHT NAAR KEUZE EN DESSERT)
– wildpaté met bloedworst, witlofslaatje en schuim van parmezaan.
EN / OF
– rode poonfilet met 3 maal butternutpompoen en hazelnoten uit Piëmonte.
– gegrilde roulade van fazant gevuld met veenbessen en pistache, aardappel-spek-oliebolletjes en appelcompote.
OF
-catch of the day uit de Noordzee , mosterd-panko korstje, groene kool en bisque van strandkrabbetjes met mosseljus, Griekse pasta.
– chocolade cremeux “Snicker’s style” met pinda, peer en bladedeeg, karamel ijs.
(deze gerechten kunnen ook à la carte aan €23, €23, €36 of €36 en €11)
op maandag en dinsdagmiddag vertellen wij u wat onze lunch is. Deze is afhankelijk van het marktaanbod. De lunch moet niet voor het ganse gezelschap, er kan gerust ook à la carte gekozen worden. (geen lunch op feestdagen)
kroket van banketbakkersroom en ananas, curry-kokosnoot schuim.
chocolade cremeux “Snicker’s style” met pinda, peer en bladerdeeg, karamel ijs.
dame blanche met ons dagelijks in huis gedraaid ijs.
espresso martini. (heerlijke koffie cocktail)
crème brûlée met véél vanille uit Madagascar.
sorbet van granny smith appel met limoen, gember en citroengras.
dessert van de dag.
moelleux “Dubai Chocolat style” met vanille ijs.
ijsje voor de kleinsten. (2 bolletjes, zelf te kiezen in onze keuken)
drinken kan bij ons ook avontuurlijk zijn (en lekker) Prijs kwaliteit is natuurlijk hier ook onze visie : wij serveren steeds 12 wijnen per glas, 1/4 liter of 1/2 liter. Een glas wijn kan al vanaf 6 € en varieert dan verder volgens suggestieaanbod. we hebben ook een lacoholvrije riesling per glas. In onze vaste wijnkaart, samengesteld met wijnen uit verschillende regio’s, smaken en prijzen (we beginnen reeds aan 35 € per fles) vindt u zeker ook uw ding.
U kiest voor alcoholvrij ? Wij hebben als aperitief een alcoholvrije spumante, mocktails, heerlijke bio vruchtensappen, kombucha, fritz spritz rabarberlimonade, oriental mama limonade, big tom tomatensap, kweepeersap en ook 3 alcoholvrije bieren. Zo kan u ook meefeesten met het gezelschap. Steeds ook spéciale Belgische biertjes met tip voor foodpairing.
1 garnalenkroket.
2 garnalenkroketten.
kinderportie verse fishsticks. (onze gefrituurde visreepjes)
de gewone voorgerecht portie fishsticks.
kinderportie carpaccio met véél krokantjes.
kinderportie paté met notenbroodje.
kinderportie vegetarisch gerecht.
kinderportie wildpaté met bloedworst, witlofslaatje en schuim van parmezaan.
kinderportie rode poonfilet met 3 maal butternutpompoen en hazelnoten uit Piëmonte.
kinderportie extra voorgerecht volgens marktaanbod.
hoofdgerecht portie fishsticks met frietjes en wortelslaatje.
1 garnalenkroket met frietjes en groentjes naar keuze. (sla, tomaat, wortel of …)
2 garnalenkroketten met frietjes en groente naar keuze. (3 aan 42 of 4 … kan ook)
1 sliptongetje met frietjes en groentjes naar keuze.
2 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze.
3 sliptongetjes met frietjes en groentjes naar keuze.
kindersteak met frietjes en groentjes naar keuze.
kinderportie verse fishsticks met frietjes en wortelslaatje. (kindje in kinderstoeltje)
verse fishsticks voorgerechtportie met frietjes en wortelslaatje.
kinderportie vegetarisch hoofdgerecht.
kinderportie lotte filet met miniwitlof, dashi beurre blanc en geplette patatjes met pijpajuin.
kinderportie catch of the day (gerecht uit menu)
kinderportie gegrilde roulade van fazant gevuld met veenbessen en pistache, aardappel-spek-oliebolletjes en appelcompote. (of met frietjes)(gerecht uit menu).
kinder extra hoofdgerecht volgens marktaanbod.
+/- 6x per jaar