In der Presse

“DRIESTERRENKROKETTEN” 10/10 in het hln

Luc Bellings kwam garnaalkroketten proeven en beloonde de Kruidenmolen met 10/10. “Dit zijn gewoon de perfecte garnaalkroketten. De korst is zowat de dunste ooit: zelfs door te blazen zou ze breken. Terwijl ze toch ijzersterk is gebleken in het frituurvet, want ze vertoont niet het minste barstje. Met een simpele tik komt de smeuïge zee aan garnalen er meteen uitgelopen…”

SLIPTONG MEUNIÈRE (10/10 HLN)

Luc Bellings in Het Laatste Nieuws gaf ons een 10/10 score. “Goudbruin, vol beet en sappigheid. Dit gerecht lacht je toe.”

LUC BELLINGS BUNDELT LEKKERSTE ADRESJES

“Eén van mijn absolute favorieten aan de kust, misschien zelfs mijn nummer één. Elke keer als ik er ga, zit er wel ergens een sterrenchef aan tafel. Stijn is een topchef, met enorm veel ervaring en kennis. Hij weet zelfs perfect van welke melk zijn ijs gemaakt is. Een chef waar je vrolijk van wordt.”

DE BESTE BRASSERIEËN AAN DE BELGISCHE KUST

"De Belgische kust zit niet verlegen om mooie plekjes waar je heerlijk uit eten kan gaan. En dat hoeft heus niet altijd met zicht op zee te zijn. De Kruidenmolen is een modern ingerichte molenaarswoning in de rustgevende polders. De keuken is verbluffend."

DE 40 MOOISTE TERRASSEN VAN VLAANDEREN EN BRUSSEL

Bedankt Femke Vandevelde en de krant DE MORGEN om ons te vermelden bij één van de 40 mooiste terrassen van Vlaanderen en Brussel!

AAN TAFEL MET SERGIO HERMAN

Sergio Herman: "Een goed adres is De Kruidenmolen in De Haan. Dat is echt wel mijn favoriet. Maar ik hoor dat dat bij meer chefs zo is (lacht). Het is er heel lekker en top qua bistroprijskwaliteit...

DE 25 FAVORIETE ADRESSEN VAN GERT DE MANGELEER

Topchefs maken lange werkdagen. Vergeten ze niet te leven? Wat doen ze in hun schaarse vrije tijd? Wat betekent voor hen 'Quality time'? Wat zijn hun foodieadresjes die ze liever geheim zouden willen houden? Gaan ze wel eens bij een collega eten? Hebben ze een stamcafé? We besloten het hen gewoon te vragen...

DE FAVORIETEN VAN ANGELO ROSSEEL

"Stijn Bauwens is een oude schoolvriend van me. Hij begon pakweg 13 jaar geleden met De Kruidenmolen en liet die evolueren tot een van de beste brasseries die ik ken. Je hoort wel eens zeggen dat veel collega-topchefs hier graag een hapje komen eten. Welnu: dat klopt en het is zeker geen toeval..."

DE KRUIDENMOLEN OP VIERBORDJES.BE

Is er een goede reden om naar de Belgische kust te gaan als de zon niet schijnt? Zeer zeker: De Kruidenmolen in Klemskerke, vlak bij De Haan. Je hebt dan meer kans om er een vrije tafel te vinden, want De Kruidenmolen wordt druk bezocht. Dat succes is geen toeval...

FILIP CLAEYS: „NOORDZEE OP HET BORD“

Bedankt Fluptje om ons te vermelden in DE MORGEN als lievelings take away resto, ook dank aan onze visser Dirk Degrendele voor de top Noordzeevis die je voor ons uitzoekt!!!

DIT IS ECHT EEN AANRADER, EEN BISTRO VAN STERNIVEAU

Stéphane Buyens: "Laagdrempelige bistro met sterniveau."

GEERT VAN HECKE

"Chez qui nous emmenez-vous manger?" Au Kruidenmolen, une brasserie très soignée. La sole meunière y est parfaite, ainsi que quelques plats canailles de cochon, comme l'os à moele.

DE CHEF EN ZIJN POULAINS

Tijdens het galadiner waarop de Weekend Food Awards worden uitgereikt, brengen vijf succesvolle jonge koks een ode aan hun mentor, Geert Van Hecke. Wij stellen ze u voor.

WILLEM ASAERT: „VERFIJND EN VAN HOOG NIVEAU“

De Kruidenmolen van Stijn Bauwens is een culinair buitenbeentje. Als getalenteerde chef had hij makkelijk in de voetsporen van zijn grote leermeesters zoals Geert Van Hecke of Attilio Basso kunnen stappen...

MINI-HUTSEPOT

Mini-hutsepot met gegrild en gelakt spek en nootmuskaatroom. Een recept van Stijn Bauwens.

GAULT & MILLAU 14/20

Uit de mond van bevlogen chefs hoor je wel eens dat je het varken 'van snuit tot staart' kunt opeten. Maar dat ook effectief doen en de klanten bijvoorbeeld snuit voorschotelen, is vaak nog een stap te ver. Chef Stijn Bauwens doet het wél en met brio in een gerecht met ontbeende varkenspoot en kroket van varkenssnuit...

CULINAIRE AMBIANCE

Sergio Herman: Een goed adresje is De Kruidenmolen in De Haan. Dat is echt wel mijn favoriet. Maar ik hoor dat dat bij meer chefs zo is. (lacht) Het is er heel lekker en top qua bistroprijskwalitiet...

KOKEN MET BUIKGEVOEL

Anticiperen op verwachtingen. Voor Veerle Quintens is het vanzelfsprekend. Bedien de gasten zoals je zelf wil bediend wil worden, lijkt haar credo. Als gastvrouw van bistro De Kruidenmolen zorgt ze onmiddellijk voor een veilig thuisgevoel. Samen met echtgenoot en chef Stijn Bauwens runt ze een horecazaak die niet alleen op culinair vlak als een schoolvoorbeeld van goed bestuur geldt.

GOUDEN GARDE GASTVROUW/GASTHEER

Veerle Quintens is de echtgenote van Stijn Bauwens. De twee baten samen het vermaarde restaurant De Kruidenmolen uit. Het eethuis wist een goede reputatie op te bouwen, onder meer met evergreens uit onze keuken, zoals garnaalkroket, mergpijp, varkensppot en kabeljauw met blanke botersaus...

DE GEBAKKEN MERGPIJP VAN DE KRUIDENMOLEN

Sinds de crisissen in de vleesindustrie zijn bepaalde delen van het rund niet meer zo in trek. En dat terwijl een mergpijp zo ongelooflijk lekker en smeuïg kan zijn. In een bereiding met toast, grof zeezout en rozemarijn staat het al jaren op de kaart van De Kruidenmolen, en nergens anders heb ik het al beter gegeten...

BIJ DIE STILLE MOLEN

De Kruidenmolen mag dan in het stille Klemskerke verscholen liggen, gastronomen weten hun weg te vinden. Zelfs bekroonde sterrenchefs mogen hier op hun vrije dag graag de voeten onder tafel schuiven. Een referentie die kan tellen. Het geheim van al die lof schuilt in de uitstekende streekproducten waar chef Stijn Bauwens mee aan de slag gaat en de prima prijs-kwaliteitverhouding waarmee het restaurant uitpakt...

LEKKER ETEN VOOR EEN EERLIJKE PRIJS

Stijn Bauwens is met zijn Kruidenmolen volgens culinair journalist Bruno Vanspauwen het typevoorbeeld van de nieuwe gastronomische mentaliteit: kwaliteit en creativiteit in het bord, in een informeel kader.

VEERLE WAS GASTVROUW VAN HET JAAR IN 2008

Veerle Quintens van restaurant De Kruidenmolen aan de Dorpsstraat 1 is door Knack-Restaurantgids uitgeroepen tot 'Gastvrouw van het jaar'. Echtgenoot en chefkok Stijn Bauwens tilde zijn keuken al tot in de Michelingids en nu krijgt Veerle dus erkenning voor haar werk in de zaal.

WAAR HAALT STIJN BAUWENS ZIJN GEPREFEREERDE VARKENVLEES?

Wat in Klemskerke als een tearoom begon, is intussen een bistro uit de duizend. Chef Stijn Bauwens koopt zowat driekwart van zijn vleesproducten bij Luc Deceuninck, een man die hij volledig vertrouwt...

BISTROFOOD OP NIVEAU

"En voor de beste bistro van België spoedt u zich naar De Kruidenmolen in Klemskerke."

WAAR EET GERT DE MANGELEER?

Daar zou ik onmiddelijk te voet heen gaan voor de ontbeende varkenspootjes met kroket van varkenssnuit. Ongelooflijk wat Stijn Bauwens met die ondergewaardeerde producten doet. Veel mensen trekken onterecht hun neus op als ze poten, oren of snuit op de kaart zien staan.

DAAR BIJ DIE MOLEN

Het molenaarshuis ernaast werd enkele jaren gelden door Stijn Bauwens en Veerle Quintens grondig onder handen genomen, geschilderd in warme, zonnige kleuren, bemeubeld met landelijke houten tafels en stoelen en gedecoreerd met peper- en koffiemolens...

WAAR DE STERREN STIL BLIJVEN STAAN

Je moet soms weken vooraf reserveren om in De Kruidenmolen een plaatsje te vinden. Sterrenchefs als Peirre Wynants (Comme chez Soi), Danny Horseele ('t Molentje) en Arnold Hanbuckers (De Herborist) zitten hier op zondag- of maandagavond te smullen. Ook Geert van Hecke (De Karmeliet) komt er graag eten. Dit moet wel een bijzondere bistro zijn.

GASTROMANIA: 15/20

Kustrestaurants krijgen nogal eens vaker het verwijt te horen dat hun menukaart weinig tot de verbeelding spreekt. Ze zijn makkelijker met elkaar inwisselbaar en lijken soms wel een kopij van elkaar. Een beetje van de kust weggelegen doet de creativiteit blijkbaar geen kwaad, want in restaurant De Kruidenmolen is het gewoon moeilijk te kiezen...

HORECA REVEU: STIJN BAUWENS, BISTRO DE KRUIDENMOLEN

Langs de Dorpsstraat van Klemskerke staat een historische graanmolen als een signaal in het polderlandschap. Zowat vijf jaar geleden transformeerde het echtpaar Stijn Bauwens en Veerle Quinterns de voormalige molenaarswoning tot een rustiek ingerichte bistro met veertig plaatsen. Als verwijzing naar onmisbare smaakmakers in de keuken was de naam van het huis meteen gevonden...

STIJN BAUWENS: ROG OP VORSTELIJKE WIJZE

Het 'vorstelijke' verwijst naar mijn kindertijd. thuis kweekten we kippen en schapen. Op een bepaald ogenblik hadden we zelf een koe en een varken. Mijn moeder was een voortreffelijke kok die met het meest eenvoudigste ingrediënt - maar dan wel van topkwaliteit - een 'vorstelijk' gerecht kon maken...

BONNE ADRESSE À LA CÔTÉ

Ne cherchez plus le moulin de Klemskerke, au Coq; il a été démonté il y a un an, puur être restauré avant sa résurrection prochaine...

mehr
Presse-
artikel

let’s get social

Vandaag artikel in Het Laatste Nieuws.

Wij blijven de garnaalkroketten met veel liefde en veel garnalen maken!! 😋😋

Zelf erwtjes aan het doppen voor de nieuwe suggestie met asperges en koekoek 🫛🐓😋 (gelukkig moeten we ze niet tellen)😅😉

Bedankt iedereen voor de positieve reacties en in het bijzonder aan het team van De Tafel van Gert voor de kans om deel te nemen aan dit programma.
We zijn blij dat we onze job te allen tijde graag kunnen blijven doen. 👏😊🍽️👨‍🍳❤️🙏

Vanavond schuift Stijn mee aan tafel van Gert om te bespreken of de Vlaming door de force prijzen in restaurants nog wel op restaurant gaat... U kijkt toch ook? 😎📺🍴
De Tafel van Gert, vanavond 20/3 op Play4 • 20:00

(Ex)geheim recept van de chef! 🤫❤️👨‍🍳

Welke hulpkok wil deze paté de luxe met ons maken in bistro De Kruidenmolen?
Of ken jij iemand?

We bieden een goede verdienste 💶, 3 dagen verlof per week
+ een boeiende culinaire job.
Stuur je CV naar ...info@kruidenmolen.be
of bel 059 23 51 78 en vraag naar Veerle of Stijn.

Merci alvast om te delen!! 🙏👍
#vacature #hulpkok #kruidenmolen

De Kruidenmolen zoekt een hulpkok die voltijds aan de slag kan👨‍🍳👩‍🍳.
We bieden een goede verdienste 💶, 3 dagen verlof per week
en een boeiende culinaire job.
Stuur je CV naar info@kruidenmolen.be
of bel 059 23 51 78 en vraag naar Veerle of Stijn.

...Merci alvast om te delen 🙏👍

#vacature #hulpkok #kruidenmolen #flexijob

Vandaag was onze sous-chef in de leer bij topfileerder Raf aan de vistrap. Het was prachtig om te zien wat onze Noordzee te bieden heeft! 🌊🐟🐠🦀🦑