mehrvideos
In Het Nieuwsblad: 'De keuze van 58 sterrenchefs.' Super bedankt aan onze collega’s en vrienden voor de vermelding van ons restaurant als jullie favoriete plek om garnaalkroketten te eten! 🦐 😋
In Het Nieuwsblad: "De chef laat zich hier niet vangen aan trends" Bedankt Peter Goossens en culinair journalist Willem Assaert voor het uitgebreide artikel over onze zaak! 👨🍳
Luc Bellings kwam garnaalkroketten proeven en beloonde de Kruidenmolen met 10/10. “Dit zijn gewoon de perfecte garnaalkroketten. De korst is zowat de dunste ooit: zelfs door te blazen zou ze breken. Terwijl ze toch ijzersterk is gebleken in het frituurvet, want ze vertoont niet het minste barstje. Met een simpele tik komt de smeuïge zee aan garnalen er meteen uitgelopen…”
Met trots delen we dat we met mooie woorden vermeld werden in de Michelin Gids🍽️! We danken MICHELIN Guide, ons team en natuurlijk al onze klanten voor jullie waardering en steun❤️!
Luc Bellings in Het Laatste Nieuws gaf ons een 10/10 score. “Goudbruin, vol beet en sappigheid. Dit gerecht lacht je toe.”
“Eén van mijn absolute favorieten aan de kust, misschien zelfs mijn nummer één. Elke keer als ik er ga, zit er wel ergens een sterrenchef aan tafel. Stijn is een topchef, met enorm veel ervaring en kennis. Hij weet zelfs perfect van welke melk zijn ijs gemaakt is. Een chef waar je vrolijk van wordt.”
"De Belgische kust zit niet verlegen om mooie plekjes waar je heerlijk uit eten kan gaan. En dat hoeft heus niet altijd met zicht op zee te zijn. De Kruidenmolen is een modern ingerichte molenaarswoning in de rustgevende polders. De keuken is verbluffend."
Bedankt Femke Vandevelde en de krant DE MORGEN om ons te vermelden bij één van de 40 mooiste terrassen van Vlaanderen en Brussel!
Sergio Herman: "Een goed adres is De Kruidenmolen in De Haan. Dat is echt wel mijn favoriet. Maar ik hoor dat dat bij meer chefs zo is (lacht). Het is er heel lekker en top qua bistroprijskwaliteit...
Topchefs maken lange werkdagen. Vergeten ze niet te leven? Wat doen ze in hun schaarse vrije tijd? Wat betekent voor hen 'Quality time'? Wat zijn hun foodieadresjes die ze liever geheim zouden willen houden? Gaan ze wel eens bij een collega eten? Hebben ze een stamcafé? We besloten het hen gewoon te vragen...
"Stijn Bauwens is een oude schoolvriend van me. Hij begon pakweg 13 jaar geleden met De Kruidenmolen en liet die evolueren tot een van de beste brasseries die ik ken. Je hoort wel eens zeggen dat veel collega-topchefs hier graag een hapje komen eten. Welnu: dat klopt en het is zeker geen toeval..."
Is er een goede reden om naar de Belgische kust te gaan als de zon niet schijnt? Zeer zeker: De Kruidenmolen in Klemskerke, vlak bij De Haan. Je hebt dan meer kans om er een vrije tafel te vinden, want De Kruidenmolen wordt druk bezocht. Dat succes is geen toeval...
Bedankt Fluptje om ons te vermelden in DE MORGEN als lievelings take away resto, ook dank aan onze visser Dirk Degrendele voor de top Noordzeevis die je voor ons uitzoekt!!!
Stéphane Buyens: "Laagdrempelige bistro met sterniveau."
"Chez qui nous emmenez-vous manger?" Au Kruidenmolen, une brasserie très soignée. La sole meunière y est parfaite, ainsi que quelques plats canailles de cochon, comme l'os à moele.
Tijdens het galadiner waarop de Weekend Food Awards worden uitgereikt, brengen vijf succesvolle jonge koks een ode aan hun mentor, Geert Van Hecke. Wij stellen ze u voor.
De Kruidenmolen van Stijn Bauwens is een culinair buitenbeentje. Als getalenteerde chef had hij makkelijk in de voetsporen van zijn grote leermeesters zoals Geert Van Hecke of Attilio Basso kunnen stappen...
Uit de mond van bevlogen chefs hoor je wel eens dat je het varken 'van snuit tot staart' kunt opeten. Maar dat ook effectief doen en de klanten bijvoorbeeld snuit voorschotelen, is vaak nog een stap te ver. Chef Stijn Bauwens doet het wél en met brio in een gerecht met ontbeende varkenspoot en kroket van varkenssnuit...
Garnaalkroketten met Oostendse garnalen, konijnenbouten in saus van bruin bier, een boule de berlin met een crème patissière die is geparfumeerd met rozemarijn: dergelijke lekkernijen vormen het succes van deze cosy ingerichte molenaarswoning, te midden de rustgevende polders. Ga zeker voor een plek op het met ramen afgesloten terras om de omgeving te bewonderen...
Sergio Herman: Een goed adresje is De Kruidenmolen in De Haan. Dat is echt wel mijn favoriet. Maar ik hoor dat dat bij meer chefs zo is. (lacht) Het is er heel lekker en top qua bistroprijskwalitiet...
Anticiperen op verwachtingen. Voor Veerle Quintens is het vanzelfsprekend. Bedien de gasten zoals je zelf wil bediend wil worden, lijkt haar credo. Als gastvrouw van bistro De Kruidenmolen zorgt ze onmiddellijk voor een veilig thuisgevoel. Samen met echtgenoot en chef Stijn Bauwens runt ze een horecazaak die niet alleen op culinair vlak als een schoolvoorbeeld van goed bestuur geldt.
Veerle Quintens is de echtgenote van Stijn Bauwens. De twee baten samen het vermaarde restaurant De Kruidenmolen uit. Het eethuis wist een goede reputatie op te bouwen, onder meer met evergreens uit onze keuken, zoals garnaalkroket, mergpijp, varkensppot en kabeljauw met blanke botersaus...
Sinds de crisissen in de vleesindustrie zijn bepaalde delen van het rund niet meer zo in trek. En dat terwijl een mergpijp zo ongelooflijk lekker en smeuïg kan zijn. In een bereiding met toast, grof zeezout en rozemarijn staat het al jaren op de kaart van De Kruidenmolen, en nergens anders heb ik het al beter gegeten...
"En voor de beste bistro van België spoedt u zich naar De Kruidenmolen in Klemskerke."
Daar zou ik onmiddelijk te voet heen gaan voor de ontbeende varkenspootjes met kroket van varkenssnuit. Ongelooflijk wat Stijn Bauwens met die ondergewaardeerde producten doet. Veel mensen trekken onterecht hun neus op als ze poten, oren of snuit op de kaart zien staan.
Het molenaarshuis ernaast werd enkele jaren gelden door Stijn Bauwens en Veerle Quintens grondig onder handen genomen, geschilderd in warme, zonnige kleuren, bemeubeld met landelijke houten tafels en stoelen en gedecoreerd met peper- en koffiemolens...